Actuele berichten

CDA haalt college weer bij de les

12 januari 2018 - Nadat het CDA eerder het college ertoe bewogen heeft om een onderzoek te starten over het omgekeerd inzamelen, zet het CDA zich nu in voor de toegankelijkheid van de gemeente Beuningen voor minder validen.

Eén jaar geleden is in Nederland het VN verdrag voor rechten van mensen met een beperking in werking gesteld. Dat houdt globaal in dat mensen met een fysieke, psychische of verstandelijke beperking net zo makkelijk moeten kunnen meedoen in het dagelijks leven als mensen zonder beperking. Met andere woorden: boodschappen doen bij de supermarkt of reizen met de bus mag geen enkel probleem vormen voor deze groep mensen.

Het CDA heeft er vraagtekens bij of dat in onze gemeente wel mogelijk is.  Pim van Teffelen zegt hierover: “Als ik door het centrum van Beuningen of Ewijk loop, kan ik zo een aantal plekken aanwijzen waar mensen in een rolstoel of met een scootmobiel mogelijk in de problemen kunnen komen. Onze gemeente moet zorg dragen voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor alle inwoners. En als ik dan zie dat we een jaar verder zijn en al die tijd niks gehoord hebben, vraag ik me af of het college dit wel serieus aanpakt.” Daarom heeft het CDA schriftelijk een aantal vragen gesteld over dit onderwerp. 

Pim van Teffelen, Lijsttrekker CDA Beuningen