Actuele berichten

CDA bedankt vrijwilligers met kabouteractie

20 maart 2018 - CDA Beuningen heeft in de nacht van maandag op dinsdag 20 maart in totaal 20 kabouters neergezet bij sportclubs, organisaties en een aantal topvrijwilligers. Met deze actie spreekt het CDA waardering uit voor de vele vrijwilligers en mantelzorgers.


Een grote groep inwoners van Beuningen, Ewijk, Winssen en Weurt doet aan vrijwilligerswerk of is actief als mantelzorger. Vaak is hun werk nauwelijks zichtbaar. “Iedereen weet wel dat ze belangrijk zijn,” zegt lijstrekker Pim van Teffelen, “De mensen achter de bar van de sportkantine, de EHBO’er van het Rode Kruis, de mantelzorgende buurvrouw en de jeugdtrainer op het voetbalveld. Soms lijkt het ‘of de kaboutertjes het hebben gedaan’. Wij weten wel beter: vrijwilligers zijn het cement van samenleving.”

Spotlight
De kaboutertjes doen in het sprookje ’s nachts het werk. Dus om de vrijwilligers in de spotlight te zetten, ging het CDA dinsdagochtend in alle vroegte op pad. De 20 kabouters die zijn bezorgd bij de Beuningse topvrijwilligers staan symbool voor alle mensen die zich vrijwillig inzetten voor hun omgeving. Raadslid en nummer 3 op de kieslijst Rob Martinus: “CDA Beuningen gelooft niet in de overheid of de markt, maar in de samenleving. Elkaar helpen, klaarstaan voor je naasten. Daarom staan wij achter vrijwilligers en mantelzorgers. Zonder vrijwilligers staat er niemand achter de bar in de kantine. Zonder mantelzorgers zouden veel ouderen vereenzamen of naar een verpleeghuis moeten verhuizen, weg van de vertrouwde omgeving.”

Ondersteuning
Toch ziet het CDA in de praktijk dat iemand die voor zijn of haar omgeving klaarstaat tegen allerlei blokkades aanloopt. Zij vindt dat dat anders moet; betrokken mensen verdienen minder regels en meer waardering en ondersteuning. Het CDA gaat zich daarvoor inzetten. De partij is voorstander van het mantelzorgcompliment en een vrijwilligersdag. Daarnaast wil het CDA mantelzorgers actief ondersteunen, door bijvoorbeeld het uitbreiden van het tijdelijk ontlasten van mantelzorgers (zgn. respijtzorg). Het CDA zet zich tevens in voor het opzetten van een respijthuis in de regio.