Actuele berichten

Zorg voor onze inwoners op 1

27 maart 2020 - Het CDA Beuningen vindt dat de gezondheid van de inwoners van de gemeente Beuningen bovenaan staat. Het is onverstandig en niet verantwoord om het nieuwe College te benoemen in de raadsvergadering die a.s. dinsdag in het gemeentehuis plaatsvindt.

Het kabinet heeft nadrukkelijk aangegeven dat bijeenkomsten onder de 100 personen verboden zijn. De burgemeester mag als dat nodig is een raadsvergadering bijeenroepen onder strikte voorwaarden. Het CDA vindt het bijeenroepen niet nodig.

“Het  College zit er twee jaar, kent alle in en outs en kan ons prima door deze moeilijke tijd loodsen. Een nieuw College nu installeren is op zijn zachtst gezegd onhandig, aldus fractievoorzitter Dave Preijers.

“Al onze inwoners moeten thuisblijven om het virus niet op te lopen, wat te denken van de risico’s van de aanwezigen dinsdagavond. Ondanks de maatregelen zit ook hier een gevaar in een klein hoekje.

Raadsleden voelen juist in deze moeilijke tijden de morele druk aanwezig te moeten zijn. Aan de andere kant draait het ook om hun eigen gezondheid. Dat mag je niet van hen vragen. De CDA fractieleden zullen individueel hun afweging maken of zij er al dan niet zullen zijn.

“Primair blijft het gaan om over de gezondheid van onze inwoners. Wij vragen u in deze tijd extra aandacht voor elkaar te hebben en wensen onze inwoners alle kracht om deze moeilijke tijd door te komen”.

Dave Preijers, fractievoorzitter